MVO-prijs Drimmelen 2017

Bedrijven uit de gemeente Drimmelen die maatschappelijk verantwoord ondernemen, krijgen de komende periode de aandacht die ze verdienen. Zij kunnen zich inschrijven voor de MVO-prijs Drimmelen. Een jury van professionals én inwoners van de gemeente Drimmelen bepaalt wie zich twee jaar lang het duurzaamste bedrijf van de gemeente mag noemen. Aanmelden was mogelijk tot 1 juli 2017.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. De MVO-prijs Drimmelen beloont ondernemers die een voortrekkersrol in MVO nemen en zet andere vooruitstrevende, verantwoorde ondernemers in het zonnetje. De winnaar van de MVO prijs mag zich twee jaar lang de meeste verantwoorde ondernemer van Drimmelen noemen en wint een kunstwerk van Corry Rommens. Dit is de tweede keer dat de gemeente een MVO-prijs uitreikt. De MVO-prijs 2015 werd gewonnen door Van Alphen & Roest bv.


Initiatiefnemers

De MVO-prijs is een initiatief van de gemeente Drimmelen, Bedrijven Netwerk Drimmelen (BND) en Stichting Behoud de Antonius Abt Terheijden (SBAAT). De prijs is een van de actiepunten uit het beleidsplan duurzaamheid van de gemeente. BND hecht grote waarde aan duurzaamheid, een van de kernbegrippen binnen MVO. De betrokkenheid bij dit project past precies binnen de doelstellingen van BND. Namelijk om een platform te scheppen waarbij ondernemers elkaar ontmoeten en kennis uit kunnen wisselen.

Sint-Antonius Abt

De Sint-Antonius Abt is beeldbepalend in het dorp en is bovendien een rijksmonument. SBAAT wil de kerk in Terheijden op de kaart zetten door er (passende) evenementen te organiseren. Daarmee hoopt de stichting het gebouw voor de inwoners van Terheijden te behouden. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid in het dorp en sluit aan bij het duurzaamheidsbeleid van de gemeente. Bovendien motiveert het organiseren van dit soort evenementen de jonge vrijwilligers; de toekomst van de stichting.


Vakjury en stemmen door publiek

De MVO-prijs wordt gekozen door een jury, bestaande uit Maud Brons van Rabobank Amerstreek, Wil Hermes van BZW, Pim den Ridder van Izzy-projects en Heidi van Kuijk- Roest van Alphen en Roest, de winnaar van 2015.

Selectieronde

Na de selectieronde door de deskundige jury, kunnen alle inwoners uit de gemeente, personeelsleden van de deelnemende bedrijven, toeleveranciers en andere handelspartners stemmen op de genomineerde ondernemingen. De finalisten zijn de drie ondernemingen met de meeste stemmen. De jury brengt een bedrijfsbezoek aan de drie ondernemingen en bepaalt de winnaar van de MVO-prijs 2017.

Ondernemersgala

Tijdens het ondernemersgala van SBAAT op 13 oktober wordt de MVO prijs uitgereikt. Alle ondernemers zijn van harte welkom op deze sfeervolle avond, met een drankje, een ‘walking dinner' en het onvolprezen 'Bloomline Jazz Quintet'.

Spreker: Jan Rotmans

Daarnaast geef Jan Rotmans acte de présence. Hij is hoogleraar transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en internationale autoriteit op het gebied van transities & duurzaamheid. Hij was Spreker van het jaar in 2012 en 2014. SBAAT organiseert het gala met vrijwilligers om fondsen te werven voor het gebouw.

Meer informatie vindt u op behouddeantoniusabt.nl
Kaarten à € 90,75 incl. BTW

Criteria voor deelname en selectie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een ruim begrip.
In grote lijnen onderscheiden we MVO in People, Planet en Profit.
Beschikt u over deze winnende combinatie?

BEKIJK DE CRITERIA

De jury

De jury van de MVO-prijs Drimmelen 2017 bestond uit:
•   Maud Brouns
•   Heidi van Kuijk-Roest
•   Pim de Ridder
•   Wil Hermens

MEER OVER DE JURY