De jury

De onafhankelijke jury beoordeelt de inzendingen en selecteert hieruit zes bedrijven die meedingen naar de MVO-prijs.
De resultaten worden bekendgemaakt via de media en de eigen website.

Maud Brouns

Mijn naam is Maud Brouns, ik ben directeur Particulieren en Private Banking van de Rabobank Amerstreek. Vorige keer heeft mijn collega Herre Wynia, directeur Bedrijfsmanagement, deel genomen aan de jury. Ik neem dit stokje graag van hem over.

Binnen onze bank ben ik tevens voorzitter van het kernteam Duurzaamheid. Dit kernteam bestaat uit 10 enthousiaste collega’s binnen onze bank die iets hebben met het thema Duurzaamheid. We komen met grote regelmaat bij elkaar en wisselen dan ideeën uit om zowel onze eigen interne bedrijfsvoering als onze dienstverlening aan de klanten te verduurzamen.

Een van de mooie initiatieven die daaruit naar voren is gekomen is het Slim Verbouwen Event dat 20 mei a.s. op ons adviescentrum samen met 20 externe partners wordt georganiseerd waarbij het thema duurzaam wonen centraal staat. Ik wil mijn enthousiasme graag inzetten in de jury voor de MVO prijs 2017 van de Gemeente Drimmelen.

Heidi van Kuijk-Roest

Ik ben Heidi van Kuijk-Roest van Van Alphen en Roest Installatietechniek. Wij richten ons als bedrijf op duurzame energie technieken zoals pellet cv ketels, zonnepanelen, warmte pompen en alles wat daar nog meer bij komt kijken.

In 2015 hebben wij de MVO prijs Drimmelen gewonnen, door continue te vernieuwen en voor te blijven op de ontwikkelingen op het gebied van people – profit en planet. En mede dankzij onze gewaardeerde klanten.

Daar het belangrijk is om elkaar te inspireren en motiveren neem ik graag plaats in de jury om te zien hoe anderen hier invulling aan geven.

Wil Hermens

Mijn naam is Wil Hermens, sociaal ondernemer en verbinder, en al 31 jaar actief op de arbeidsmarkt in Midden- en West-Brabant waarvan de laatste vijftien jaar als zelfstandig ondernemer. Via mijn bedrijf Workin zoeken we samen altijd naar een duurzame verbinding tussen werkzoekenden en werkgevers waarbij de menselijke maat en persoonlijke ambitie van onze relaties voor ons de norm zijn. Daarnaast gaan we uit van het vertrouwen en de klik tussen mensen.

In september 2016 ben ik bij de BZW als projectleider Participatiewet West-Brabant gestart met het uitbreiden van een ambassadeursnetwerk. Daarbij heb ik vooral contact met ondernemers die actief met de participatiewet aan de slag zijn. Vaak niet omdat het moet, maar omdat het maatschappelijk en bedrijfseconomisch enorm veel oplevert en het ook nog eens een goed gevoel geeft.

In mijn werk spreek ik veel ondernemers die niet alleen oog hebben voor het welzijn en de ontwikkeling van hun werknemers, maar die ook veel waarde hechten aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen vanuit een circulair economische visie. Met deze ervaringen probeer ik andere ondernemers te inspireren en ga ik altijd op zoek naar een verbinding.

Dat inspireert mij niet alleen, maar geeft me ook een heleboel energie.

Pim de Ridder

Mijn naam is Pim de Ridder, directeur van Izzy-projects.
Ik heb een staat van dienst in het ontwikkelen van windparken, zowel in Nederland als
buitenlandse projecten. De eerste jaren het vak in de praktijk geleerd bij energiemaatschappijen,
sinds 2008 zelfstandig.

Ik streef ernaar de assets per project zoveel mogelijk te laten toekomen aan zoveel mogelijk mensen. In de projectontwikkeling van duurzame energieparken zoek ik daarom samenwerking met lokale partijen. Een belangenvereniging, een stroomaanbieder, een milieuorganisatie, gemeente en heel veel bewoners.Ik geloof dat we af moeten van de graaicultuur en het meer-meer-meer. De traditionele economie stond dit nog toe.
De geluiden dat het anders moet, en kan, zijn steeds harder.